De ce este periculoasă dieta „Preferată”?

Majoritatea persoanelor care se luptă cu excesul de greutate recurg imediat la restricții alimentare. Un număr mare de diete promit să piardă în greutate pentru a scăpa de kilogramele în plus rapid și eficient. Dar chiar este așa? Cum funcționează dieta „Preferată”, spune doctorul în științe medicale.

Dieta „Preferată” este foarte populară în rândul persoanelor care visează să piardă în greutate în exces. De fapt, tocmai această popularitate îi explică numele. Această dietă este o masă restricționată de șapte zile. Prima, a treia și a șasea zi beau. Puteți bea apă plată, sucuri proaspăt stoarse, bulionuri, iaurturi cu conținut scăzut de grăsimi, chefir și lapte. A doua zi este vegetală. În această zi, trebuie să includeți în dieta dvs. o varietate de legume, în principal verzi, cum ar fi varza, broccoli, fasolea verde. Pot fi consumate sub diferite forme - crude, fierte și aburite. În a patra zi, numai fructele sunt permise. Singurele excepții sunt bananele și strugurii. A cincea zi este dedicată alimentelor care conțin o cantitate mare de proteine - ouă, carne albă de pui, brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, pește, brânză de vaci, fasole, nuci și mazăre. A șaptea zi este ieșirea din dietă.

Exemplu de meniu al dietei „Favorite”

făcând un meniu dietetic pentru iubitul tău

Prima zi:

Mic dejun - 200 g kefir și o ceașcă de ceai neîndulcit; prânz - 200 g bulion de pui fără sare; ceai de după-amiază - 150 g iaurt; cina - 200 g de lapte. Între timp, puteți bea ceai neîndulcit.

A doua zi:

Mic dejun - 2 roșii; prânz - o salată de varză proaspătă, ierburi și castraveți, condimentată cu o cantitate mică de ulei vegetal; ceai de după-amiază - 2 castraveți; cina - o salată de ardei dulci, ierburi și castraveți.

A treia zi:

Mic dejun - 200 g de milkshake și o ceașcă de ceai neîndulcit; al doilea mic dejun - 200 g de lapte; prânz - 150 g bulion de pui fără sare; gustare după-amiaza - 200 g chefir; cina - 200 g de lapte. Între timp, puteți bea ceai neîndulcit.

A patra zi:

Mic dejun - 2 portocale; al doilea mic dejun - grapefruit; prânz - platou cu fructe de kiwi, mere și portocale; ceai de după-amiază - pere și măr; cina - grapefruit.

A cincea zi:

Mic dejun - 2 ouă; al doilea mic dejun - 200 g pește fiert; prânz - 150 g carne de pui fiartă și 100 g mazăre fiartă; ceai de după-amiază - 100 g brânză de vaci; cină - 100 g de brânză.

A șasea zi:

Mic dejun - 200 g kefir și o ceașcă de ceai neîndulcit; al doilea mic dejun - 200 g suc de grapefruit; prânz - 200 g bulion de pui fără sare; ceai de după-amiază - 200 g de milkshake; cina - 200 g de lapte. Între timp, puteți bea ceai neîndulcit.

A șaptea zi (ziua lansării):

Mic dejun - 2 ouă și o ceașcă de ceai verde; al doilea mic dejun - un fruct la alegere; prânz - supă ușoară cu orez sau hrișcă; ceai de după-amiază - un fruct la alegere; cina - salata de legume, condimentata cu sare si ulei vegetal.

salata de legume este inclusă în meniul dietetic din Favorite

Persoanele care urmează această dietă susțin că te ajută să slăbești 10 kg în doar o săptămână. Cu toate acestea, orice dietă are propriile sale consecințe negative.

Orice dietă restrictivă temporară este o modalitate dăunătoare de a slăbi. De regulă, o scădere semnificativă a aportului caloric și a dezechilibrului acestuia poate provoca o exacerbare a oricăror boli cronice. Acesta este de fapt postul, iar postul este cel mai puternic stres pentru organism, care poate duce la consecințe negative conform principiului „acolo unde este slab, acolo se sparge”.

Dieta „Favorită” și alte asemenea diete, care presupun că duc la așa-numita nutriție dietetică, nu au nicio legătură cu ceea ce recomandă medicii. De fapt, acestea sunt șapte zile extrem de scăzute de calorii sau zile de post, după care procesele metabolice din organism încetinesc și masa musculară se pierde - în zilele fără proteine, organismul va primi proteine din propriile sale rezerve musculare, prin urmare, după o astfel de dietă, greutatea va reveni foarte repede și va duce la kilograme noi . . .

Persoanelor care sunt semnificativ supraponderale le va fi extrem de dificil să tolereze o astfel de dietă din cauza scăderii bruște a zahărului din sânge. De asemenea, va fi extrem de dificil să lucrați sau să studiați normal și productiv din cauza lipsei de energie, slăbiciune, amețeli și dureri de cap.

Dieta „Preferată” nu vă va aduce niciodată rezultate bune pe termen lung, iar femeile care doresc să slăbească și ele însele știu totul foarte bine, dar totuși din anumite motive aleg această dietă. Obiceiul de a „sta jos” la dietă este o tulburare de alimentație restrictivă. Cu acest obicei, de regulă, trebuie să apelați la psihologi. „Așezarea” constantă pe diferite diete pe termen scurt este o cale directă către obezitate. Mănâncă constant conform regimului, rațional și echilibrat, mișcă-te zilnic - iar obezitatea nu te va amenința niciodată.

Dieta vă va perturba metabolismul

dieta ta preferată îți poate perturba metabolismul

Pe parcursul a șapte zile, vă veți limita semnificativ aportul de calorii în comparație cu dieta obișnuită. Astfel de schimbări drastice pot fi periculoase pentru corpul dumneavoastră, care trece la modul de post, ceea ce vă poate perturba serios metabolismul. Pe fondul postului, riscați să aveți dureri de cap, stare de rău, pierderea puterii și alte simptome adverse care vă subminează sănătatea. În plus, după un astfel de impact puternic asupra metabolismului dvs. la sfârșitul dietei, după un timp puteți vedea pe cântare același număr care a fost inițial, sau chiar unul mare.

Veți pierde masa musculară

Dieta preferată reduce masa musculară

Un alt risc pentru corpul tău de post este că va face tot ce este necesar pentru a reduce aportul de calorii prin reducerea masei musculare. Apropo, ea este asistenta principală pentru cei care vor să slăbească. În timpul dietei, veți simți că ați devenit mult mai slab decât înainte - va deveni dificil să nu faceți doar exerciții fizice și sport, ci chiar să faceți unele treburi casnice. Dar mișcarea este cheia unei siluete frumoase și subțiri!

Dieta vă va duce la probleme grave de sănătate

consecințele negative ale dietei iubitei

În ciuda faptului că dieta „Preferată” include consumul de legume sănătoase, fructe, proteine, pericolul său constă în faptul că nu implică o dietă echilibrată care să ofere organismului nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos. Pe măsură ce consumul de calorii scade, veți suferi și deficiențe de vitamine, care pot duce la probleme grave de sănătate. Ca urmare a dietei, puteți observa nu numai progresul cauzat de pierderea rapidă în greutate, ci și boli crescute ale tractului digestiv și gastro-intestinal. Dietele care promit pierderea rapidă și măsurabilă în greutate nu sunt niciodată fără consecințe. Înainte de a începe să slăbești, consultă un specialist. El te va ajuta să dezvolți un plan de alimentație sănătoasă bazat pe caracteristicile tale individuale. Amintiți-vă că secretul unei figuri frumoase constă într-o dietă echilibrată, mișcare și activitate fizică, și nu în dietă.