Dieta cu hrișcă pentru slăbit: meniuri, rețete și beneficii

În acest articol, veți afla de ce aveți nevoie de o dietă de hrișcă.Dieta cu hrișcă pentru scăderea în greutateCitiți recenziile nutriționiștilor și diversificați-vă meniul în fiecare zi. Și vei descoperi secretul apei într-o dietă de slăbit.

Debutul sezonului cald provoacă în mod invariabil îngrijorare pentru frumoasa jumătate a umanității cu privire la propriul aspect. O linie întreagă de vizitatori se formează la coafori, maeștri de manichiură și pedichiură, iar cântarele de acasă sunt scoase din dulap și șterse de praf. După prima cântărire, Internetul începe să atace cu întrebări de căutare despre modalități de a slăbi rapid și eficient. Lista celor mai eficiente metode include dieta de hrișcă pentru pierderea în greutate. Prin urmare, vom lua în considerare în detaliu descrierea sa detaliată, caracteristicile și rețetele și, de asemenea, vom evalua beneficiile sale pentru organism.

Esența principală a dietei cu hrișcă

La fel ca în cazul oricărei mono-diete, hrișca are nevoie de un singur produs principal. Diverse condimente, precum și alte alimente, chiar și sărace în calorii, nu ar trebui să fie prezente în dietă. Esența acestui tip de nutriție este o reducere bruscă a cantității de microelemente consumate la minimul necesar vieții normale. Drept urmare, organismul reacționează brusc la lipsă, începând să consume resurse interne, inclusiv grăsime corporală.

Dieta unei persoane când trece la o dietă de hrișcă pentru pierderea în greutate ar trebui să înceapă din ziua descărcării. Pentru a pregăti corpul pentru următorul test, așa-numita zi „zero” trebuie să fie curățată. În timpul zilei, trebuie să beți o cantitate crescută de apă (până la trei litri) și să mâncați doar cu ora. Porțiile ar trebui să fie mici, astfel încât în timpul zilei să nu se lase senzația de foame.

Alimentele permise trebuie să aibă un conținut scăzut de calorii:

 • castraveți;
 • mere verzi;
 • brânză de vaci fără grăsimi.

Puteți alege una dintre ele sau le puteți pune pe toate împreună. Mesele trebuie făcute la fiecare două ore, cantitatea lor totală trebuie să fie de 5-6 ori. Acesta din urmă trebuie consumat cu trei ore înainte de culcare.

Meniu dietetic zilnic

Meniul principal, după cum sugerează și numele, este format din hrișcă pregătită conform unei rețete speciale.

 1. Volumul zilnic de cereale (maxim - 500 grame) trebuie turnat cu apă clocotită în proporție: 100 grame de hrișcă - 200 ml apă.
 2. Acoperiți vasele și puneți-le într-un loc cald peste noapte.
 3. Dimineața, terciul de abur obținut trebuie împărțit la numărul de recepții. Vă reamintim că nu puteți sără, piper sau zahăr, iar adăugarea altor produse este exclusă.

Consumând acest tip de hrișcă în fiecare zi, puteți obține rezultate uimitoare. Deja în primele zile, puteți pierde până la două kilograme de greutate în exces și, dacă urmați un regim atât de strict timp de 7 zile, linia plumbă va fi de până la 5 kg. Puteți extinde această opțiune alimentară până la 14 zile, dar a doua săptămână trebuie diversificată cu alte produse alimentare, reducând cantitatea de hrișcă.

Un exemplu de meniu ar putea arăta astfel.

 1. aport alimentar: 100 grame de hrișcă cu chefir, de preferință cu conținut scăzut de grăsimi, în cantitate de 100 ml ± 350 kcal;
 2. aport alimentar: brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi 100 de grame cu o lingură de smântână 20% (20 grame) ± 113 kcal;
 3. aport alimentar: 100 grame de hrișcă cu piept de pui fiert (120 grame) și castraveți (100-150 grame) ± 499 kcal;
 4. aport alimentar: măr verde 100-150 grame ± 70 kcal;
 5. aport alimentar: somon roz fiert 100 de grame cu salată ± 183 kcal;
 6. masă: un pahar de chefir cu conținut scăzut de grăsimi ± 37 kcal.

Numărul total total de calorii va fi de 1252 kcal, care este cea mai mică limită admisă pentru activitatea umană normală. În același timp, dieta va conține o cantitate minimă de microelemente necesare, cu toate acestea, dacă o dietă se desfășoară în afara sezonului, este necesar să o suplimentați cu aportul unui complex multivitaminic. Acest lucru va ajuta la asigurarea unei imunități puternice și va duce la pierderea în greutate.

Opțiuni mai puțin drastice pentru dieta de slăbit cu slăbire

Mono-dieta presupune că o persoană consumă un singur produs timp de cel puțin o săptămână. Aceasta este o limitare destul de severă pe care nu toată lumea este gata să o reziste. Prin urmare, există moduri care vor fi mai acceptabile pentru o persoană obișnuită.

De exemplu, o dietă de bază din hrișcă care se consumă cu o varietate de alimente complementare:

 • cu kefir;
 • cu lapte;
 • cu roșii și țelină;
 • verde.

Fiecare dintre opțiunile enumerate poate fi combinată în fiecare zi, schimbând produse suplimentare.

De ce dieta cu hrișcă

Hrișca conține o cantitate mare de proteine vegetale, care este necesară pentru nutriția fibrelor musculare. În plus, cerealele sunt un depozit de vitamine și minerale. În special, conține potasiu, magneziu, iod și fier.

În plus, este ușor de digerat, nu provoacă greutate și este aproape imposibil de mâncat în exces. Cantitatea de grăsime este minimă și este mai mică de un gram la 100 de grame de hrișcă, cantitatea de proteine este aproape identică cu laptele, iar glucidele din compoziție sunt lente, adică senzația de plenitudine va dura mai mult.

Recenzii ale nutriționiștilor și medicilor

Dieta cu hrișcă pentru pierderea în greutate nu provoacă reacții pozitive din partea profesioniștilor care se ocupă de probleme nutriționale. Nu este dificil de înțeles motivele - o pierdere în greutate mare și ascuțită, combinată cu o stare stresantă și un deficit caloric, poate strică chiar și un corp foarte sănătos.

Cu toate acestea, părerea despre mono-dieta din hrișcă nu este atât de categorică. Medicii au o atitudine pozitivă față de această cereală datorită beneficiilor și compoziției sale bogate. În plus, dacă respectați timpul recomandat - nu mai mult de 14 zile, puteți obține efectul fără a afecta sănătatea.

Merită, de asemenea, să înțelegem că, după sfârșitul postului bogat în calorii, trebuie să vă revizuiți radical dieta.

 • Mai întâi, saturați-l cu fibre, vitamine și minerale. Cantitatea de proteine ar trebui să fie doar puțin mai mică decât cantitatea de carbohidrați, astfel încât organismul să aibă puterea de a construi și hrăni mușchii.
 • În al doilea rând, trebuie să monitorizați cu strictețe numărul de calorii după oprirea dietei de hrișcă pentru pierderea în greutate. Dacă treceți din nou la modul de supraabundență a acestora, greutatea nu numai că va reveni, ci va crește și mai mult.

Importanța apei în dieta cu hrișcă

Separat, trebuie remarcat necesitatea de a consuma o cantitate minimă de apă. De ce este atât de important la dietă?

 • În primul rând, apa are o structură densă, care, deși nu pentru mult timp, dar umple spațiul stomacului. El reacționează la un astfel de impact ca un semn de sațietate. Drept urmare, senzația de foame pleacă cel puțin o jumătate de oră.
 • În al doilea rând, elementul principal al corpului nostru este apa. Aproape tot țesutul este format din el, celulele sunt saturate cu el. Prin urmare, este extrem de important să oferiți cel puțin un nivel acceptabil de umiditate pentru a nivela starea de stres a corpului. Acest lucru va ajuta la menținerea vâscozității necesare a sângelui pentru a vă simți bine.
 • În al treilea rând, apa este un produs absolut nutritiv. Există exact zero kcal la 100 de grame, ceea ce înseamnă o inofensivitate absolută pentru diete.

Secretele organizării unei băuturi sănătoase

Adesea, persoanele care se confruntă pentru prima dată cu necesitatea unui aport ridicat de lichide nu știu cum să se obișnuiască. Oamenii de știință care au studiat mecanismul de lucru al obiceiurilor susțin că este nevoie de timp de la o săptămână la șase luni pentru a dezvolta reflexe - mult depinde de complexitate. Este nevoie de o medie de două până la patru săptămâni pentru a te antrena să bei cantitatea potrivită de apă.

În acest timp, trebuie să plasați sticle de jumătate de litru în toate locurile proeminente și să luați câteva înghițituri de îndată ce vă vor cădea ochii asupra acestei noi piese de mobilier. În plus, înainte de fiecare masă, ar trebui să beți 150 - 250 ml și, de asemenea, ar trebui să vă începeți ziua cu un pahar de apă la temperatura camerei.

Bea cu înghițituri mici și, dacă simți o ușoară senzație de greață, adaugă mentă, suc de lămâie sau coajă de portocală în lichid.

Trebuie remarcat faptul că rata aportului de lichide este diferită pentru toată lumea. Prin urmare, încă nu merită să respectați cu strictețe principiul celor doi litri, deoarece aceasta este o cifră medie aproximativă. Cu toate acestea, această cantitate este de obicei potrivită pentru majoritatea oamenilor de pe planeta noastră. Dacă, totuși, starea de rău începe de la această utilizare a apei, încercați să reduceți treptat rata cu 100-200 ml.

Ce rezultate pot fi obținute cu o dietă de hrișcă

Majoritatea persoanelor care aleg unul sau alt sistem de restricție a caloriilor pe termen scurt acordă atenție rezultatului. Puteți citi recenziile persoanelor care au folosit această metodă sau puteți calcula independent rezultatul posibil. În orice caz, aceste ipoteze vor fi strict individuale și se vor baza pe caracteristicile fiecărei persoane. Întrucât un astfel de sistem este conceput pentru o perioadă scurtă de timp, din cauza lipsei dietei și a epuizării treptate a corpului, se fac presupuneri cu kefir sau maximum două.

În primele 7 zile, vă puteți lua rămas bun de la o greutate de 2 până la 5 kg. Depinde mult de greutatea inițială. Faptul este că pentru persoanele care cântăresc peste 70 kg, pragul minim pentru consumul de calorii de către organism este de 1700 kcal pe zi în repaus. Reducând dieta la 1565 kcal (500 de grame de hrișcă), se obține un deficit de 135 kcal, plus calorii suplimentare arse în timpul mersului, făcând treburile casnice, gătind și chiar dormind.

În a doua săptămână, pentru rezultate și mai mari, cantitatea poate fi redusă și mai mult, dar monitorizează-ți cu atenție starea de bine. În caz de îndoială cu privire la starea de sănătate, este necesar să opriți o astfel de dietă.

Rezultatul obținut vă va surprinde nu numai cu un număr mare de kilograme pierdute. Mulți, comparând fotografiile înainte și după, văd nu numai o scădere a volumului corpului în toate locurile, ci și absența consecințelor neplăcute sub formă de piele lăsată, vergeturi și deteriorarea stării de sănătate. În plus, în timpul unei diete de hrișcă pentru scăderea în greutate, nu există probabilitatea căderii părului, a unghiilor fragile sau a descuamării pielii, deoarece compoziția sa de vitamine și minerale nu va dăuna corpului.