Dieta cu proteine ​​Ducan

Cei care visau să piardă în greutate au încercat deja 1000 și 1 mod de a lupta cu kilogramele urâte. Ce dietă poate fi numită cea mai eficientă astăzi este greu de răspuns fără echivoc. Cu toate acestea, datorită marii popularități a stilului de viață „de slăbit” și a bogatei experiențe a foștilor iubitori de chifle, omenirea a aflat despre câteva dintre cele mai eficiente metode de slăbit, dintre care una este dieta proteică Ducan.

„Nu pot slăbi” - Pierre Dukan

Această frază îndrăzneață a devenit titlul elocvent al unei cărți în limba rusă despre cum să slăbești eficient și să stabilizezi rezultatul. Autorul său este nutriționistul Pierre Dukan, care lucrează de mulți ani pentru a găsi cel mai eficient mod de a slăbi.

Ce este util și interesant de știut despre dieta cu proteine Ducan

Dieteticianul din Franța Ducan a afirmat tuturor „luptătorilor” pentru figura că, pentru a-și arde propriile grăsimi, corpul trebuie să blocheze accesul la străin (grăsimi din alimente). Acest principiu a devenit baza metodei de scădere în greutate a proteinelor Dukan.

Principiul # 1 - Numai proteina sănătoasă pură

„Corpul are nevoie de alimente proteice sănătoase”, a spus un medic francez. În același timp, proteina ar trebui să vină la noi în forma sa pură, fără grăsimi, coloranți și alți aditivi. Ce este această proteină recomandată de Dukan?

Aici nu este nimic fundamental. Și ca proteină, medicul recomandă:

 1. carne slabă fiartă sau înăbușită din carne de vițel, carne de vită, carne de pasăre sau de cal;
 2. subproduse din carne cu preparate similare - ficat, rinichi, inimi, limbă etc . ;
 3. pește și feluri de mâncare făcute din acesta fără ulei, conservate, afumate, fierte sau fierte;
 4. fructe de mare - stridii, creveți, midii, raci și fructe de mare similare;
 5. ouă fierte sau prăjite fără ulei;
 6. produse lactate degresate.
alimente proteice pentru dieta Ducan

În prima etapă, mâncăm exclusiv proteine pure! Nimic altceva! Va trebui să rezistați 8 - 10 zile și, credeți-mă, veți vedea primele rezultate și, după ce le veți vedea, veți dori mai mult și vă va fi și mai ușor în viitor.

Puncte importante:

 1. Fanii unei cruste crocante ar trebui să-și uite preferințele culinare - carnea de pasăre trebuie consumată fără piele (și este mai bine să gătești cu piele).
 2. Nu poți mânca pește gras, dar ne va face plăcere posibilitatea de a înghiți bastoane de crab!

Principiul nr. 2 - cu cât vrem să pierdem mai mult, cu atât consumăm mai puțini carbohidrați

Efectele nocive ale glucidelor asupra arderii grăsimilor sunt cunoscute de mult timp. Prin urmare, dieta proteică a lui Ducan exclude practic alimentele care conțin carbohidrați. Mai mult, cu cât o persoană are mai multe kilograme în plus, cu atât ar trebui să fie mai stricte restricțiile proteice. Ducan recomandă persoanelor foarte obeze să elimine complet carbohidrații în primele două săptămâni.

Dukan nu recomandă băuturile zaharate cu spumante, dar permite băuturile răcoritoare și băuturile cu îndulcitori.

Principiul # 3 - Obțineți mai multă apă și mergeți pe jos

A bea multă apă curată nu este nimic nou pentru cei care slăbesc. Dr. Pierre insistă asupra creșterii aportului de apă la 3 litri pe zi. Puteți și chiar trebuie să beți oricând, inclusiv cu alimente.

Da și nu veți putea sta pe canapea, astfel încât kilogramele să vă părăsească! Ducan recomandă să mergi mult și să duci un stil de viață puternic.

Ducan recomandă mult mersul pe jos

Ei bine, gândește-te, deoarece ții o dietă, poți să stai doar pe un scaun și să te uiți la televizor. Nu, asta nu va funcționa! Ieși seara la jogging sau măcar la plimbare. Dacă credeți că ați fost deja la locul de muncă, nu uitați: munca ne ucide, nu ne face sănătoși!

Caracteristică importantă a dietei:


- în fiecare zi trebuie să mâncați câteva linguri de tărâțe de ovăz pentru a umple aportul de fibre dietetice necesare pentru organele și țesuturile cu o pierdere în greutate.

Sunteți gata să începeți dieta? Atunci să începem!

Sunteți gata să vă despărțiți definitiv de pliuri enervante și celulită? Apoi începem să stăpânim metoda Ducan în etape. Iar prima sarcină a viitorilor proprietari de forme șic este să le evalueze dorințele și motivele.

Înțelegerea esenței și a scopului

Dieta Ducan funcționează pentru pierderea în greutate

Dieta Ducan funcționează - este un fapt. Milioane de oameni din întreaga lume și-au legat deja viața de această dietă și trăiesc acum o viață subțire minunată. Credem că veți putea scăpa și de kilogramele în plus. Crede și în tine!

În primul rând, medicul recomandă să înțeleagă clar de ce și, de fapt, ce își dorește pacientul. Interesant este că Dukan sugerează nu doar pierderea în greutate, ci și faptul că nu începe să se îmbunătățească. Pentru a face acest lucru, trebuie să studiați cu atenție toate principiile metodei și să vă planificați comportamentul ulterior.

Rețineți că trebuie să abordați corect greutatea „dvs. ”. Se ia în considerare un indicator atât de important precum IMC (indicele de masă corporală). Conform unui sistem simplificat pentru calcularea greutății dvs. normale, înălțimea dvs. trebuie să fie pătrată și înmulțită cu 24. Rezultatul este marca dvs. „critică” pe cântare.

Un alt punct important este că doar un pacient disciplinat poate stăpâni toate etapele dietei Ducan. Toate recomandările și regulile de aici necesită o implementare strictă. Prin urmare, iubitorii de „mâine și apoi” vă rog să stați deoparte.

Sunteți gata să începeți? Să începem atunci.

Etapa 1: „Strike”

Amintiți-vă imediat primul principiu și mâncați numai produse proteice pure: carne, pește, carne de pasăre, ouă și tot ceea ce am enumerat mai sus. Gătim mâncăruri aburite, fierte și înăbușite. Puteți condimenta alimentele proteice cu o cantitate mică de sos de roșii sau muștar neindulcit, lămâie, oțet.

Obligatoriu în această etapă - o lingură și jumătate de tărâțe și o plimbare de douăzeci de minute cel puțin o dată pe zi.

Etapa „Impact” poate dura de la 2 la 10 zile. Totul depinde de capacitățile și dorințele tale.

Etapa 2: „Adițional”

După un puternic impact asupra grăsimilor, corpul este pregătit pentru următoarea fază, care implică adăugarea de legume. Acum dieta devine proteină-vegetală.

următoarea fază a dietei Ducan cu legume adăugate

După prima perioadă grea de proteine, adăugarea de legume în dieta ta vă va ajuta să vă înveseliți puțin viața. Dar nu te lăsa prea departe! Pe lângă legume, începem să consumăm mai multe tărâțe - 3 linguri

Caracteristica acestei etape:

 • alternarea zilelor proteice cu cele vegetale-proteice. Deci, de exemplu, astăzi puteți mânca doar proteine pure, iar mâine - proteine împreună cu legume;
 • crește tărâțele la 3 linguri;
 • Puteți aproape orice legume. Mâncarea excesivă, desigur, nu merită. Dar va trebui să uitați mult timp de cartofi, porumb, leguminoase și alte produse „amidon”;
 • acum mergem și mai intens - 20 de minute se transformă în jumătate de oră.

Etapa de subțiere ar trebui să dureze câte zile este necesar pentru a atinge greutatea dorită. Cel mai adesea, aceasta este o lună și jumătate până la două luni.

Etapa 3: „Final”

În această etapă, vă puteți simți deja ca un „om”, diluând dieta cu o cantitate mică de fructe, pâine sau brânzeturi tari. Mănâncă pe zi:

 • 100 g. căpșuni, 1 portocală sau câteva piersici;
 • o felie de brânză tare;
 • niște cartofi, porumb sau mazăre.
 • băutul, mersul pe jos și tărâțele sunt apreciate în mare măsură în aceeași cantitate.

Caracteristică drăguță:

Cel mai plăcut lucru în a treia fază sunt zilele de post, adică zilele de „încărcare”. O dată pe săptămână, puteți aranja o vacanță pentru corpul dvs. , puteți mânca un prânz adevărat cu o garnitură și desert și chiar puteți bea un pahar de vin uscat.

Ultima fază trebuie să dureze un număr specificat de zile. Nu este dificil să le calculați, trebuie să înmulțiți numărul de kilograme scăzute cu 10. Cifra rezultată va fi lungimea celei de-a treia etape.

Severitatea dietei scade spre sfârșitul celei de-a treia faze. Deci, după jumătate din mandatul său, puteți deja dubla „bucuria” porțiunilor interzise. De exemplu, mâncând o cină festivă cu alcool luni și joi.

Recenzii privind dieta Ducan

Rezultatele dietei sunt cu adevărat uimitoare. Iată câteva dintre recenziile obișnuite ale cititorilor noștri despre dieta Ducan:

O dietă minunată! Am respectat toate regulile și am slăbit aproape 15 kg în 3 luni. La început a fost greu să merg, dar apoi m-am obișnuit să merg pe jos la serviciu - doar 10 minute într-un sens și înapoi. A trecut un an în timp ce țin greutatea. Am început să slăbesc primăvara, lucru pe care îl recomand tuturor. Acest lucru îl face mai ușor și chiar la timp pentru a doua etapă, apar legumele din grădină și fructele.

Am început să mănânc programul Ducan acum 2 ani. A fost greu în primele 2 săptămâni, apoi a fost mai ușor. Și acum nici nu observ că acest sistem a devenit un mod de viață. La început, „am dat o gafă” și am început să sar peste cine în prima etapă. Și dintr-o dată greutatea s-a oprit! Apoi am citit pe Internet că este imposibil să te auto-voiești în orice caz, altfel corpul poate „activa funcția de protecție” și nu mai renunță la excesul de grăsimi.

După o experiență proastă cu pastilele pentru slăbit, nu mai speram să-mi recapăt formele normale. Am aflat din greșeală despre dieta lui Ducan și nu am simțit entuziasm, dar am decis totuși să fac ultima încercare „chineză”. Rezultatul m-a uimit. În prima săptămână a etapei inițiale, am slăbit 10 kg. În plus, desigur, greutatea nu s-a topit atât de repede, dar în următoarele 2 luni a fost nevoie de încă 8 kg. O recomand tuturor, nu veți regreta!

Când am auzit despre metoda lui Ducan, la început nu am văzut nicio diferență față de „dieta de la Kremlin”. M-am așezat pe el în urmă cu 2 ani, am slăbit totuși și am primit un ulcer de stomac. Prin urmare, era sceptică cu privire la Ducan. Am decis să încerc la convingerea unui prieten. Așa că am început să slăbim împreună. Am cântărit 81 kg, prietenul meu - 70. Prima săptămână nu am avut aproape niciun rezultat - doar 1 kg a dispărut. Dar în a doua etapă, greutatea a început să dispară chiar în fața ochilor noștri. Suntem încântați!

Sistemul de pierdere în greutate a încercat Dukan. Mi s-a îndepărtat glanda tiroidă, beau hormoni. După operație, am început să-mi revin imediat, nu puteam slăbi în niciun fel. Metoda lui Ducan a fost potrivită pentru mine! Am început să slăbesc abia din a doua etapă, am slăbit doar 11 kg. Pentru mine, acesta este un super rezultat! Acum cântăresc 55.