Dieta cu proteine: ce este și cum să o urmezi corect

Totul este clar din numele dietei, nu? În primul rând aici sunt proteinele, unele legume și destul de puține cereale și cereale.

carnea cu legume un fel de mâncare pentru o dietă proteică

Principiul este acesta: în alimente, cantitatea de carbohidrați și grăsimi este mult redusă, iar cantitatea de proteine crește. Dintr-o astfel de scuturare, corpul începe mai întâi de toate să îndepărteze apa și să ardă rezervele de grăsime, deoarece sursa obișnuită de energie - carbohidrații - a devenit inaccesibilă pentru acesta.

Dieta cu proteine este considerată una dintre cele mai eficiente, mai ales atunci când faceți exerciții fizice. Este proiectat pentru cel mult 2 săptămâni (în versiunea sa rigidă) și în acest timp puteți pierde 8-10 kg.

Dietele proteice sunt cunoscute sub diferite forme. Există diete exprese pe proteine, există altele mai lungi. Îi prezentăm pe acesta din urmă ca fiind cel mai sigur și echilibrat.

Cum se mănâncă

 • mese de 5-6 ori pe zi, în porții mici;
 • conținutul de calorii al dietei nu trebuie să depășească rata necesară pentru pierderea în greutate;
 • mănâncă o porție dintr-un produs proteic la fiecare masă (vezi lista de mai jos);
 • până la ora 14: 00 puteți mânca câteva alimente care sunt surse de carbohidrați complecși (hrișcă, orez, fulgi de ovăz, pâine cu cereale);
 • legumele cu amidon - numai până la ora 14 și cartofii - exclude;
 • după ora 14 produse proteice + legume (castraveți, varză, dovlecei, salată);
 • limitează fructele 1-2 pe zi, ar trebui să fie mere, citrice sau prune;
 • Grăsimile
 • sunt limitate la o porție de 30-40 g pe zi (1 lingură ulei vegetal);
 • este limitat la sare;
 • trebuie să beți aproximativ 2 litri de apă curată pe zi. prajitul este interzis. Alimentele trebuie fierte în apă sau aburite sau coapte;
 • o dată pe săptămână sau la fiecare 10 zile, trebuie să faceți o pauză din dietă, permițând un fel de mâncare interzis;
 • este recomandabil să combinați dieta cu exercițiile fizice.

Produse proteice:

Ar trebui să mâncați o porție destul de mare de proteine la fiecare masă. Acesta poate fi pui fiert sau curcan fără piele, carne slabă (carne de vită sau de vițel), pește, fructe de mare, brânză tofu, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, albușuri de ou, shake-uri proteice. Mai mult, carnea și peștele trebuie consumate câte 150-200 g odată, iar o porție de proteine este de 4-6 buc.

Opțiuni pentru dietă

Unul dintre soiuri este celebra dietă a lui Pierre Ducan. În zilele cele mai stricte, dieta prescrie doar alimente proteice, puteți să vă faceți doar o mică clătită din tărâțe de ovăz, în zilele mai blânde puteți adăuga la carne diferite legume, de preferință nu amidon.

Pro.Eficacitatea dietei. Cu ea, puteți slăbi destul de repede. Porții mari de proteine nu vă fac să vă simțiți foame, deci pierderea în greutate este destul de confortabilă.

Contra.Dieta dezechilibrată. Mai ales dacă rămâneți la opțiuni de dietă rigidă. Corpul suferă de o lipsă de carbohidrați, ca urmare, va începe să devoreze mușchii. O dietă dezechilibrată duce la lipsa vitaminelor.

Este foarte important să abordați cu înțelepciune ieșirea din dietă: datorită porțiilor mari și a meselor fracționate, sunteți obișnuiți să mâncați mult, astfel încât atunci când treceți la o dietă obișnuită, puteți câștiga prea mult.

Important:Dieta poate exacerba bolile cronice, deci ar trebui să consultați un specialist înainte de ao utiliza. Nu puteți utiliza o dietă pentru bolile rinichilor, ficatului, inimii. De asemenea, nu este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează.